Defcon on itsepuolustusta
Omaksu nopeasti – toimi tehokkaasti!
Tarjoamme sinulle korkealuokkaisen itsepuolustusmenetelmän. Defconin tausta on maailman parhaissa itsepuolustus- ja kamppailulajeissa. Turvallisuusalan ammattilaiset ovat teroittaneet tekniikat. Käytäntö on muovannut toimivimmat toimintamallit. Defcon on katukamppailua. Se on selviytymistä pahoissa paikoissa. Defcon on ratkaisu sinulle, joka haluat kulkea rauhassa.
Tekniikkaa, taktiikkaa ja fyysistä harjoittelua
Ohjaajamme ovat turvallisuuden ja liikunta-alan ammattilaisia. He mahdollistavat sinulle parhaan mahdollisen pohjan oppia tehokkaan tavan puolustautua.
Teoriaan perustuvaa käytäntöä
Kyseenalaistamme vanhaa, tutkimme uutta ja perustelemme kaiken tekemisemme näyttöön perustuen. Vain toimivat tekniikat jäävät käyttöön.
Nopeasti omaksuttavaa
Karsimme tekniikat minimaalisiksi. On parempi hallita hyvin yksi asia, kuin huonosti 100. Vain yksinkertaiset asiat voivat toimia käytännössä. Ja vain niistä voi olla hyötyä.
Jatkuvasti kehittyvää
Jos pysähdyt, et pääse eteen päin. Tutustumme perusteellisesti siihen, millaisena maailma näyttäytyy. Uskallamme muuttaa tekemistämme, jotta sinä voit kulkea turvallisesti.
TASOASTEET
Edistyminen harjoittelussa
Tasoasteet ja vyöarvot kertovat kamppailijasta vain osan. Defconissa käytetään tasokoejärjestelmää kahdesta syystä. Ensinnäkin oppilaan on hyvä päästä osoittamaan osaamistaan tietyin aikavälein ja saatava palaute taidoistaan. Toinen peruste on oppimisen polun eheämpi rakenne ja looginen eteneminen tekemisen haastavuudessa.
Oppilastasoja on 6. Opettajatasoja, verrattavissa perinteisten kamppailulajien mustiinvöihin, on 3. Näitä korkeammat arvot myönnetään muiden saavutusten ja lajin eteen tehdyn edistämisen myötä.
HARJOITTELU
Etiketti ja varusteet
Defcon noudattaa harjoitussalilla perinteistä budoetikettiä. Harjoituksen alku ja loppu ovat selkeät. Kumarrus kertoo kunnioituksesta salia, ohjaajaa ja harjoituskumppaneita kohtaan. Kovassakaan harjoittelussa ei milloinkaan vahingoiteta harjoituskumppania. Hänen taidot ja fyysiset ominaisuudet pitää tunnistaa, ja oma toiminta mukauttaa niihin.
Harjoitusten ohjaaja on sillä hetkellä salin korkein auktoriteetti. Hänen ohjeensa varmistavat viime kädessä harjoittelun turvallisuuden.
Vaikka tietäisit enemmän kuin toinen, on velvollisuutesi kunnioittaa toisia harrastajia. Sinun vastuullasi on omaksua ja oppia, ei päteä tai kinastella. Salilla on aina hyvä päivä. Sali ei ole tarkoitettu henkilökohtaisille myrskyillesi.
Varusteet treeneissä ovat sisäliikuntaan sopivat. Alasuojat ja muut turvallisuutta lisäävät varusteet ovat suotavat. Peruskurssin jälkeen kaikilla oppilailla pitää olla nyrkkeilyhanskat, säärisuojat ja hammassuojat.
Tasoastetta kuvaava merkki on oltava näkyvissä peruskurssin jälkeen. Virallisilla leireillä ja tasokokeissa harjoitusasuna on Defcon logolla varustetut T-paita ja harjoitushousut.
Henkilökohtainen siisteys on toisen kunnioittamista. Pidä huolta hygieniastasi ja varmista, että harjoitusvarusteesi ovat ehjät ja puhtaat. Turvallisuuden vuoksi pidä kynnet lyhyinä, pitkä tukka sidottuna ja poista ennen harjoitusta sormukset, kellot ja korut.
DEFCON PERUSTAJA – Antti Nurmi
Antti Nurmella on merkittävä kokemus itsepuolustuskentällä. Hän aloitti kamppailulajit 90-luvun alussa, ja on sittemmin ollut vaikuttamassa nykyaikaisten lähitaistelu- ja itsepuolustusmenetelmien kouluttamiseen. Nurmi on toiminut turva-alalla yli kaksi vuosikymmentä.
Hän on perustanut Spartan toiminnallisen harjoittelun järjestelmän. Nurmi on lisäksi kirjoittanut kolme tietokirjaa ja tuottanut lukuisia opetusvideoita itsepuolustuksesta ja fyysisestä harjoittelusta.
Nurmi on opettanut lukuisia kertoja Afrikassa, Aasiassa, Lähi-idässä, Euroopassa ja Pohjois Amerikassa.
- Defcon perustaja
- Defendo I.D.D.I mustavyö, 4. Dan
- Defendo ammattilinjojen kehittäjä
- Spartan toiminnallisen harjoittelun perustaja
Mitä on realistinen itsepuolustus?
"Olen kouluttanut lähitaistelua ja voimankäyttöä poliiseille, armeijoille ja pelastusalan ammattilaisille. Kenties eniten oppilaissani on ollut ihan tavallisia ihmisiä. Sellaisia kuin sinä ja minä. Olen saanut perehtyä vuosien aikana siihen, millaisia tarpeita ihmisillä on työssään, tai omalla ajalla.
Realistinen itsepuolustus on toimivaa! Se tunnistaa tarpeet ja antaa ikäviin kysymyksiin toimivat vastaukset. Se elää mukana siinä muutoksessa, mitä arkielämä kohtaa joka päivä. Realistisessa maailmassa asiat eivät pysähdy. Käyttökelpoisessa itsepuolustuksessa omaksut, opit ja osaat käyttää tehokkaasti oppimaasi."
Antti Nurmi
Defcon pääkouluttaja
JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?
Kysymyksiä ja vastauksia
Mistä löytyy lähin Defcon seura?
- Salit ovat vasta aukeamassa, sillä laji on vasta nyt avattu siviileille.
Voinko Defendo oppilaana jatkaa siitä tasosta missä nyt olen?
- Saat jatkaa
Kenelle laji sopii?
- Jokaiselle, joka on kiinnostunut kamppailulajeista.
Miksi naisille oma linja?
- Naiset voivat mennä avoimille kursseille. Osa naisista haluaa kuitenkin harjoitella omissa ryhmissä. Opetusmetodit ja tekniikat on tehty varta vasten naisten fysiikkaa ajatellen.
Voiko mies ohjata naisten itsepuolustusta?
- Kyllä voi
Miten Defcon eroaa Defendosta?
- Haluamme tehdä asiat vieläkin paremmin ja pitää huolta oppilaista ja ohjaajista.
Voiko minusta tulla Defcon ohjaaja?
- Voi, jos omaat vakuuttavan kamppailulajitaustan, ja sen lisäksi sinulla on ns. nuhteeton tausta.
Ketkä ovat tervetulleita leireille?
- Kaikki kamppailulajeista kiinnostuneet.
DEFCON
Miten moderni laji syntyi?
Defconin juuret ovat toisen maailmansodan taistelukentillä. Nyrkkeilyä ja jujutsua yhdistänyt Defendu oli aikanaan William E. Fairbairnin ja Eric A. Sykesin luoma kamppailumenetelmä. Heidän menetelmänsä pohjalla oli lähitaistelua, mutta myös aseiden käsittelyä.
Konfliktien kehittyminen ja muuttuva ympäristö pakottaa lajin olemaan riittävän yksinkertainen omaksuttavaksi, mutta samalla mahdollisimman tehokas, ollaakseen käyttökelpoinen. Teknikkoita pitää olla määrällisesti vähän. Tämän ymmärsivät myös Defendun kehittäjät. Tämän näkemyksen mukaan Defconin tekniikkamäärä on alle 100.
Defconin taustalla vaikuttaa myös Scandinavian Defendo, jossa Antti Nurmi toimi lajin alusta asti sen perustajan, Jyrki Saarion, lähimpänä oppilaana. Nurmen tehtävänä oli lajin kehittäminen ja vieminen eteenpäin. Nurmella oli Defendossa korkein myönnetty vyöarvo.
Defconin ajatusmaailma kasvaa periaatteesta, jossa kehittyminen kamppailijana on enemmän, kuin teknistä osaamista. Kasvu kamppailijana on kasvamista sekä henkisesti että fyysisesti. Tekemisen taustalla pitää olla ymmärystä siitä, miksi jokin asia tehdään, ja miksi tuo tekniikka toimii. Itsepuolustuksessa on ymmärrettävä vastuu ja toiminnan lopputulos. On kyettävä sekä puolustautumaan, mutta myös auttamaan. On myös tiedostettava, mitä tapahtuu, kun kamppailutilanne saa kehon reagoimaan.
Defcon on omaksunut teknistä sisältöä kamppailu-urheilusta, kuten vapaaottelusta, painista, koukkupainista, thainyrkkeilystä ja jujutususta. Matto- ja painilajeista on jalostettu käyttöön toimivimmiksi havaitut tekniikat. Pystylajeista on valittu käyttöön voimakkaat iskut, lyönnit ja potkutekniikat.
Defcon on saanut vaikutteita myös maailmalta, lukuisten ammattiryhmien tarpeista. Poliisit, sotilaat ja pelastusalan toimijat ovat omalla panoksellaan kehittäneet sitä näkemystä, mikä ammattilaisten tarpeissa tällä hetkellä on. Lukuisat omien alojensa erikois-osaajat tuovat panoksensa Defconin kehittämiseen turvallisuus-, hoito-, opetus-, kasvatus- ja mielen valmentamisen aloilta.
Tiettävästi Suomen ensimmäisen organisoidusti harjoitteleva ammattilaisten harjoitusryhmä on Antti Nurmen perustama. 2000-luvun alussa alkanut, eri ammattilaisia yhdistävä harjoittelu, on edelleen mukana Defconin tavassa kouluttaa ja oppia.
Fyysisen harjoittelun ominaisuudet tulevat siitä tiedosta, mitä Spartan Academyn fyysisen harjoittelun organisaatio on kouluttanut vuosikymmenen kansainvälisesti urheilijoille, valmentajille, liikunnan ohjaajille ja tavallisille liikkujille. Kaikki Spartanin liikunnallinen ja fysiologinen tietämys on suoraan käytössä Defcon koulutuksissa.
Lämmitelyn, mutta myös jäähdyttelyn osuus on huomattavassa roolissa Defcon harjoittelussa. Fyysiset ominaisuudet kun ovat merkittävä osa itsepuolustusta. Fyysisten harjoitteiden kautta kehitetään kamppailijan kyvykkyyttää toimia vaihtelevissa tilanteissa. Monipuolisten harjoitteiden avulla kehitetään lisäksi kamppailijan hermostollista vastetta ragoida ja toimia.